Velkommen til Lørenskog Bryteklubb

 

På denne siden kan du lese om Lørenskog Bryteklubb, hvem vi er, hvordan klubben er organisert, litt om bryting som idrett, historikk og våre målsetninger.

Bla nedover eller bruk menyen til høyre (fungere kun på oppdaterte nettlesere).
Vi søker også støtte og sponsorer til klubben. Les mer her.

 

 

Du kan lese om


Bryting som idrett

 

Medlemsskap og priser

 

Våre lokaler

Bestill klubbdrakt

 

Organisering og styrearbeid

 

Støtt klubben

 

Historikk

 

Livet i klubben

Mediaomtaler

Personvernerklæring

 

Bilder og film av barn


Klubbens lovnorm

 

Kontakt oss

NM-magasin
Les artikkel om klubben i NM-magasinet for NM og Landsstevne 2015

Klubbilde

 

Kort om klubben
Lørenskog Bryteklubb er en mellomstor og oppadkommende klubb med en bred og variert medlemsgruppe. Fra Bryteloftet i Skårerhallen jobber vi med å få barn, unge og særlig jenter inn i brytesporten og utvikle disse. Med dette ønsker vi å gi et godt sportslig tilbud til barn og unge i nærmiljøet.

Lørenskog Bryteklubb (LBK) består av ca 50-60 aktive brytere, de fleste i barn- ungdom- og juniorklassene, og vi søker stadig å bli større. Totalt har klubben ca 90 medlemmer iberegnet støttemedlemmer. Hver høst arrangerer vi også bryteskole for barn i lokalmiljøet, noe vi ønsker å få til også på vårparten. Våre treningslokaler – som vi har kalt Bryteloftet –rommer tre fulle kampmatter, noe som gir god plass til trening.

Les mer om bryting, hvordan bli medlem, lokaler og historikk nedover på denne siden. Du kan også lese en oppdatert artikkel om Lørenskog Bryteklubb i vårt NM-magasin fra vårt NM og Landsstevne 2015.

 

Først litt om bryting som idrett
Bryting er en breddeidrett som øver styrke, selvkontroll, koordinasjon i form av idrettslig kampsport. Kort fortalt handler det om å utføre brytegrep og unngå at motstanderen får utføre grepene. Det kjempes om å bli best av tre omganger per kamp. Ved hjelp av brytegrepene gjelder det å få motstanderens skuldre i matta – kampen blir da avgjort som fallseier - uansett omgang. Lykkes ikke dette vinnes omgangene på poeng.

 

Alle deltagere konkurrerer på likt nivå - det vil si at bryterne er inndelt etter alder og vekt - i tillegg til kjønn.

 

Bryting i trygge rammer
Det er verken lov til å slå, sparke, klore, bende, etc. i bryting og fokus på sikkerhet er alltid til stede. Trening og stevner foregår under treners/dommers oppsyn som påser at alt går riktig for seg. Bryterne lærer seg smidighet og fallteknikk samt fokus på skadeforebyggende øvelser - som god oppvarming. Alt dette fører til at det er meget få skader i bryting, langt færre enn masseidretter som håndball og fotball.

 

For nybegynnere og bryteskole er treningen hovedsakelig basert på leke- og bryterelaterte øvelser som styrker barnas motorikk og koordinasjonsevne. På de større partiene baseres treningen mer på brytegrep, styrke og kamptrening. Det er få idretter som trener hele kroppen i den grad som bryting gjør: Styrke i alle muskelgrupper, balanse, smidighet, utholdenhet, hurtighet og ikke minst vilje. Bryting er en utpreget vinteridrett og lar seg derfor fint kombinere med andre idretter der fysisk mestring er en forutsetning. Vi har lang erfaring med å tilby bryting som tilleggstrening for håndball-, fotball- og ishockeylag. Les mer om bryteskolen i en artikkel av Romerikes Blad november 2006 og i en artikkel fra Lokalavisen Romerike desember 2005.

 

I Norge arrangeres stevner nesten hver helg i sesongen. Lørenskog Bryteklubb arrangerer også vårt eget stevne på vårparten – Lørenskog Cup – som har utviklet seg til å bli en av landets ledende stevner. På terminlisten for Lørenskog Bryteklubb kan du lese hvilke stevner klubben deltar på.

Lørenskog Bryteklubb er blitt kjent som en habil stevnearrangør og siden 2013 har vi arrangert større mesterskap som Nordic Youth Team Championship (høsten 2013 - les mer på Brytebloggen) og NM i Sumobryting (høsten 2014 - les mer på Brytebloggen).

I mars 2015 arrangerte vi NM og Landsstevne i bryting (se egne nettsider) - klubbens største satsning siden Lørenskog arrangerte VM i 1987. NM og Landsstevnet 2015 ble en stor suksess og ble kåret til "Tidenes NM for piker og gutter" av Mattekanten.no. Se også vårt NM-magasin vi trykket til dette mesterskapet.

Til toppen

Brytekamp
Bryting øver styrke, selvkontroll, vilje og koordinasjon.

Brytekamp
Trening og stevner foregår under treners og dommers oppsyn som påser at alt går riktig for seg.

NM 2015
Se våre nettsider for NM og Landsstevne 2015

Medlemsskap og priser
Kontakt oss eller kom innom treningen for en hyggelig samtale. Alle vil få lov til å forsøke noen treninger før de bestemmer seg for om bryting er en idrett for dem. De som ønsker å bli medlem kan melde seg inn via Spond etter at de har snakket med trener/styret:

Innmelding i Lørenskog Bryteklubb

Prisene under er oppdatert per oktober 2023. Med forbehold om at prisene kan endres.


Betaling og informasjon via Spond

Lørenskog Bryteklubb bruker Spond for fakturering av medlemskontingent og treningsavgift. Spond er en plattform for organisering av aktiviteter med funksjonalitet for fakturering, kommunikasjon og påmeldinger. Løsningen gjør faktureringsarbeidet enklere for klubben, samtidig som medlemmer og foreldre får betydelig bedre oversikt over kommende arrangementer og påmeldinger til stevner. 

Det er ikke krav om at medlemmer benytter Spond appen for å motta faktura på medlemskontingent og treningsavgift. De som ikke benytter Spond vil da få videresendt faktura på registrert e-post-adresse.

For å få fult utbytte av funksjonaliteten er det nødvendig at utøver eller foresatt har lastet ned appen. Se veiledning.


Medlemskontingent i Lørenskog Bryteklubb

Alle medlemmer betaler en medlemskontingent på kr 50. Medlemsskap gir stemmerett på årsmøtet.


Treningsavgift for førsteparti, rekruttparti og hovedparti

Treningsavgift koster kr 2.500,- per år for førsteparti, kr 3.000,- for rekrutt- og hovedparti. For denne prisen får man delta på alle klubbens treninger inkludert styrketreningene. Lisens tilkommer.

 

Lisens i Norges Bryteforbund

For å trene bryting i Lørenskog Bryteklubb, samt delta på stevner, må det løses lisens til Norges Bryteforbund. Lisensen inkluderer også en idrettsforsikring. Lisensen er gratis opp til 12 år, kr 600,- for aldersklassen 13-15 år, og kr 800,- for de over 16 år. Lisensen fakureres fra klubben og følger kalenderår. Vi gjør oppmerksom på at disse prisene kan endres av NBF.

 

Bryteskole

Bryteskole koster kr 800,- per deltager inkludert t-skjorte med klubblogo. Bryteskolen går over 11 ganger og elevene går opp til bryteknappen siste kvelden som bekreftelse på at man kan de grunnleggende brytegrepene. Avslutningskvelden er en hyggelig samling med elever og foreldre/familie. Påmelding via lenken over.

 

Kun styrkeparti

Aktive med regulært medlemsskap kan delta på styrketreninger tirsdager og fredager. Det er også mulig å kun være medlem av styrkepartiet. Treningsavgiften for dette er kr 1.500,- per år og krever ikke lisens.

Utstyrsmessig trenger man kun brytesko samt rød og blå brytedrakt. Bryting er i all hovedsak en rimelig idrett sammenlignet med våre større folkeidretter. Nybegynnere kan trene i vanlig gymklær og innesko som ikke sverter.

 

Treningstidene er grovt delt etter bryteskole, førsteparti (under G/P-12) og hovedparti (G/P-12 til Senior). På treningstider finner du mer informasjon.

Til toppen


Jentebryting
Lørenskog Bryteklubb satser også på å få flere jenter inn i brytesporten! Foto: Wegard Bakkehaug, Romerikes Blad

Våre lokaler
Våre lokaler – Bryteloftet – i Skårerhallen rommer tre fulle kampmatter. Mattene er vegg til vegg på til sammen 300 kvadratmeter, noe som gir god plass til trening. Alle vegger er også kledd i beskyttende matter. I tillegg har vi et vektrom med åpen løsning til selve brytehallen, et eget klubbrom samt styrerom/kontor. Se veibeskrivelse til Lørenskog Bryteklubb.

Til toppen

Organisering og styrearbeid
Styret av Lørenskog Bryteklubb består av ildsjeler som alle har vært med i klubben fra de selv var unge.

 

Alt arbeid i Lørenskog Bryteklubb er basert på frivillig innsats og ingen tar ut lønn. Inntekter i klubben dannes gjennom treningskontingenten og dugnadsarbeid – samt veldedig støtte. Økonomien er dog alltid en utfordring for små uavhengige klubber som ikke kan konkurrere med de store idrettene som fotball og håndball om offentlig støtte. Vi søker derfor kontinuerlig sponsorer og frivillig støtte som kan hjelpe oss med å utvikle klubben og vårt tilbud til de unge. Les mer om hvordan du eller din bedrift kan støtte Lørenskog Bryteklubb.

Til toppen


GT Cup 06
Lørenskog Bryteklubb drives på frivillig basis av en rekke ildsjeler.

Historikk
Lørenskog Bryteklubb ble dannet i 1979 av en utbrytergruppe fra Oslo Bryteklubb. Lokale bryteentusiastene ønsket en egen klubb slik at vi i Lørenskog ikke måtte reise helt til Oslo for å trene. Disse ildsjelene finner vi i familiene Hansen og Fredriksen. Klubben fikk raskt medgang og i løpet av kort tid var 50 medlemmer på matta, og bryteinteressen økte i kommunen. Lørenskog Bryteklubb etablerte seg hurtig som en av landets ledende klubber og kunne vise til minimalt frafall – takket være et godt miljø.

 

De første årene hadde klubben likevel ikke de beste treningsforholdene. Lokalene befant seg i Løkenåsen skole, noe som begrenset hvor mye klubben kunne vokse. Snart ble drømmen om helt egne treningslokaler født. I august 1983 ble drømmen til virkelighet. Med hjelp fra kommunen (som stilte lokaler) og midler fra Norges Bryteforbundet, Oslo Brytekrets samt mange dugnadstimer kunne Lørenskog Bryteklubb endelig feire innflytting på Bryteloftet i Skårerhallen – som også ble et av landets beste lokaler. Bryterne kunne nå boltre seg på 300 kvadratmeter med fire brytematter og polstrede vegger! Bryteloftet ble videre renovert i 2002 med nye sammenhengende vegg-til-vegg-matter og skillevegg mellom vektrom og treningshall.

 

Lørenskog Bryteklubb har fostret mange kjente navn gjennom tidene og har en lang merittliste med gode plasseringer å vise til. Klubben hevdet seg både nasjonalt og i våre naboland i en årrekke. Gjennom gullalderen på 80-tallet økte premiehyllene med mange meter. Du kan lese et utvalg av avisartikler fra denne tiden under mediaomtaler. I sesongen 2021-2022 var vi Norges mestvinnende bryteklubb!

 

På 90-tallet dalte brytingens popularitet, noe som også rammet Lørenskog Bryteklubb. Medlemstallet sank i klubben – som i alle de andre klubbene – men vi kan i dag med glede se at brytingen som idrett er på vei oppover landet over, med økende medlemstall som resultat. Dette er ikke minst et resultat av alle bryteskolene som klubben har arrangert de siste åra. Les mer om dette i en artikkel av Romerikes Blad november 2006 og i en artikkel fra Lokalavisen Romerike desember 2005.

Til toppen


Støtt oss!
Klikk her for å lese mer om hvordan du eller din bedrift kan støtte Lørenskog Bryteklubb


Bryteskolen
Bryteskolen har alltid vært en kilde til rekrutering.

Livet i klubben
Det sosiale aspektet har alltid stått sterkt i Lørenskog Bryteklubb, dels fordi vi er en liten klubb og dels fordi vi mener at et godt miljø er hjørnesteinen i idrettslig utvikling. Foruten om det sosiale under og etter trening, drar vi på flere utenlandsstevner i året samt arrangerer jule- og sommeravslutninger. Etter endt bryteskole samles også de deltagende og deres foreldre til en hyggelig samling der de unge håpefulle går opp til bryteknappen.

Til toppen


Brytekamp
Tilbake til Forsiden.  
 
 

 

         
Mediearkiv