Stevnereferat National Cup 4. februar 


LBK stilte stor gjeng i Grålumshallen!

Lørdag 4. februar stod Sarpsborgsstevne for tur og tidlig lørdag morgen møttes de fleste på Esso skårer for felles avreise. På plass i hallen stilte klubben en stor gjeng, 19 aktive fra både lille- og hovedpartiet, og en stor supporter-gjeng. Gutta gjorde en kjempeinnsats på matta og den røde LBK-gjengen syntes godt i hallen!

Klikk på linken for å lese mer og se bilder

Klubben stilte med Islam, Kenneth, Dani, Jørgen og Henning i nybegymmerklassen, Jonas i Knøtt, Mahmed og Henrik i G12, Kim Andre, Martin, Magnus, Oslaø. Matias, Moa, Emi og Andre i G15 samt Moslim, Tor og Daniel i Ungdom. For fem av gutta var dette deres aller første stevne. Noen hadde litt sunne konkurransenerver før start, men oppdaget raskt at stevne ikke er noe å være redd for.

Dette ble en bra dag for klubben med mange veldig gode kamper. Rammen blir også bare bedre at vi er mange på supportersiden som heier - da blir det stemning i hallen!

Nybegynnerne viste så absolutt at de har lært mye fra bryteskolen og førstepariet. De gjorde alle en imponerende innsats og etter de ni første kampene klubben deltok i hadde vi vunnet alle! Nå er ikke det viktigste å vinne i disse klassene, selv om man selvfølglig skal prøve det man orker, det viktigste er å prøve ut det man lærer på trening. Og de vil vi si alle gjorde, alle gutta fikk slått inn mange grep i fartsfulle kamper.

Totalt ble Lørenskog Bryteklubb nest beste klubb på dette stevnet, kun slått av en klubb med likt antall poeng som hadde fler førsteplasser. Det er lenge siden Lørenskog har kommet så høyt opp på statistikken noe vi i styret gleder oss over!

Nybegynnerene:

Islam, klubbens yngste deltager, kjørte på mange grep og ruller, hodefall og viste god kontroll i sine kamper. Han vant alle tre men må huske på å få beina inn og foran i hodefall! En veldig god start - dette var Islams første stevne.

Kenneth overbeviste også stort i sitt første stevne. Selv om han ikke har drevet med bryting lenge har han tilegnet seg god bryteforståelse! Han kjørte på med mange grep i stående og ruller nede. Kenneth fikk både seier og et knepent tap og fikk virkelig vist seg fram.

Jørgen stod for stevnets kjappeste mare, ett sekund etter start i sin første kamp (også han på sitt første stevne). Det viser at det er lønnsomt å være heltent helt fra dommeren blåser i fløyta. Jørgen styrte sin første kamp greit mot flest poeng og fikk en god stevnedebut.

Henning gikk også seirende ut på sin første brytekamp i karrieren. Han plukket poeng oppe i grep og var også flink til å få motstanderen ned i matta. Henning fikk også møte en motstander som var en del eldre - men også nybegynner. Dette gikk veldig bra og viser at de ikke er skummelt å møte noen som også kan være eldre enn seg selv. Bra innsats!

Dani, som har litt mer stevneerfaring, gikk også gode kamper. Det startet tøft i den første omgangen og Dani lå under i poeng og litt frustert til pause. Derimot la han alle kluter til i andre omgang, revansjesugen og slo bra fra seg her og scoret mange poeng. Dette viser at det alltid lønner og nullstille seg fra en tøff start - det er alltid mulig å snu kampen! I sin andre kamp gikk det enda bedre for Dani, en bra match, og et eneste knepent poeng fra seier.

Knøtt:

Jonas stilte i regulær klasse som knøtt og gjennomførte et stevne han var godt fornøyd med. I sin første kamp hadde han god kontroll og scorte mange poeng som ledet til seier. Han slo inn mange poeng også i sin andre kamp som var preget av stor fart. Her stakk dog motstanderen av med flest poeng. I den tredje kampen manglet det heller ikke på innsats fra gutten. En god kamp der motstanderen fikk ett knepent poeng mer ved kampslutt. Gode kamper, men Jonas må passe på hode i kamp oppe slik at motstanderen ikke får tak her.

G12:

Henrik gjorde flere gode angrepsforsøk oppe i kampene. Her er det ikke viljen det står på, og litt mer hurtighet i inngangene vil sørge for mange poeng i kampene som kommer. Henrik viste også godt forsvar nede, noe klubben har hatt i fokus den siste tiden. Bra stått på og blir Henrik litt mer "sinna" på matta i stevnene som kommer er vi sikker på at han blir med videre fra innledende kamper. Det ble tap etter fulle kamprunder denne gangen med mye god læring.

Mahmed tok grep rett fra start i sin første kamp. De nye kampreglene dikterer at man nå starter i likesidig krysstak og Mahmed lot ikke vente på seg. Kompet rygg og slo rett i et høyt kryss (5 poeng) og rett på fallseier. Dessverre fikk ikke sidedommerene med seg dette så kampen fortsatte. Ved neste mulighet gjorde Mahmed samme rutine og vant kampen. I kamp nr 2 ble det tap etter fulle runder der Mahmed forsatt gjorde god figur på matta. I den tredje kampen ble det tre fulle runder der Mahmed gikk seirende ut. I den fjerde kampen styrte gutten kampen bra, nytt kryss og kontra et hodefall i andre omgang. 6-0 i poeng og seier. Det ble andre plass totalt for Mahmed som gjorde ett av sine beste stevner og viser god formstigning forut for NM!

G15:

Kim Andre fikk sin stevnedebut på dette stevnet. Litt nærvøs men med godt mot gikk han inn i sin første kamp, mot en ganske rutinert motstander. Her ble det flyvesertifikat med en gang i den Kim gikk på et kryss og tap. Men fortsatt ved godt mot til sin andre kamp som gikk bedre. Her fikk Kim gått en kamp av to hele omganger der han fikk prøvd ut mye mer og fikk nesten inn et par hodefall som hadde sittet godt. På tross av tap var dette en god stevnedebut med mye læring. Når man er helt fersk er det beste man oppnår å gå fulle kamper - da lærer man mest!

Martin møtte klubbkamerat Magnus i sin første kamp. De gikk en sporty kamp med hverandre der de begge slo inn mange poeng og kampen varte i to runder før Martin gikk seirende ut. I sin andre og siste kamp hadde Martin god kontroll i første omgang men så ble det poengtap i første omgang. Martin snudde og ledet andre omgang bra, men måtte til slutt gi tapt i motstanderens fallpress. Synd, for dette var en seier absolutt innen rekkevidde, men fortsatt god stevneerfaring fram mot Drammen og NM, og Martin gikk inn på en andreplass totalt.

Magnus, som går sitt første år i denne aldersklassen, fikk en brå start i sin første kamp: Dommeren var ikke oppmerksom på at motstanderen koplet rygg før kampstart (dette var det første stevnet med de nye reglene). Da ble det fort et kryss og falltap for Magnus. Uflask, men noen ganger gjør altså også dommere feil. Den andre kampen var mot Martin (omtalt over) der Magnus gjorde flott innsats, men måtte se seg slått av motstanderen som går sitt site år i denne aldersklassen.

Oskar møtte meget god motstand i sin første kamp. Motstanderen fikk koplet hodefall og innledet grepet, Oskar prøvde som rett er en kontrarulle som nesten satt, havnet dessverre på rygg. Oskar kjempet bra i mot men måtte se seg slått på fall. Det gikk bedre i kamp nr 2 der Oskar gikk to omganger men det ble her tap i andre omgang. God innsats selv om Oskar ikke gikk videre fra innledende runder denne gangen. Mye stevneerfaring er viktig forut for mange viktige stevner i april!

Matias var godt fornøyd etter endt dag i Grålumshallen, med riktig forbereding før kampene ble også innsatsen bedre betalt! Den første kampen ble mot klubbkamerat Moa der sistnevnte etterhvert gikk seirende ut. I kamp nummer to fikk Matias vist at han har lært seg bedre bryteforståelse den siste tiden. Han kjempet bra oppe men gikk dessverre på et grep som endte i falltap.

Moa gikk altså sin første kamp mot Matias som endte med et hodefall og påfølgende fallseier til førstnevnte. Moa viser fremgang men må klare å holde fokus hele kampen igjennom - og det starter med å holde fokus på treningene! Dessverre mangler undertegnende notater for neste kamp: Lørenskog var såpass godt representert denne dagen at det var umulig å følge med på alle kampene, til tider virket det som at det var en Lørenskog-bryter på hver matte! Det ble andre plass for Moa i denne turneringen.

Emi møtte god motstand i sin første kamp, han kom seg neste til grep men endte dessverre i tap. Igjen ble det ikke mulig å føre notater for påfølgende kamp men vi stoler på at Emi fikk med seg god stevneerfaring han tar med seg videre til neste stevne - og Emi det ble andreplass totalt for Emi denne gangen!

André møtte igjen en arg motstander: Kjempen! Dette var Andrés eneste kamp da det bare var to påmeldte i vekta. Han ble fornøyd med innsatsen for kampen ble adskillig lengre enn forrige gang André møtte denne motstanderen! Å slå inn grep på en rutinert bryter som har vært i gamet en del lenger er ikke alltid lett, så André jobbet smart nok mot sonepoeng i stedet. Det ble tap etter ruller nede, så vi må fortsatt jobbe litt med hofteforsvar i parterre. Uansett god innsats fra André.

Ungdom:

Moslim fikk en travel start i sin første kamp der han møtte en teknisk god motstand. Det ble tap etter to stykk løft fra motstanderen og Moslim rakk dessverre ikke å komme helt i gang selv. Den andre kampen ble mot klubbkompis Tor. Her scoret begge poeng mot hverandre men Moslim trakk det lengste poeng-strået i begge omgangene. Dette holdt til en andreplass.

Tor gjorde god innsats i kampen beskrevet ovenfor. Moslim har gått betraktlig lengre på bryting, men Tor fikk likevel slått inn poeng. I sin andre kamp møtte han så motstanderen som slo Moslim. Her ble det tap, men god innsats og viktig erfaring!

Daniel gjorde god innsats i sin første kamp men i andre omgang gikk det dessverre mot falltap. Det likte ikke Daniel så han var fast bestemt på å vinne sin neste kamp. Her lå han under i starten, men helt på slutten av omgangen fikk han vendt motstanderen og klarte å holde motstanderen på rygg. Fallseier og andreplass for Daniel.

Totalt sett var dette en veldig bra dag for klubben: Vi fikk mange gode kamper, nybegynnerene fikk virkelig prøvd seg, og beviste, og vi så at forsvaret nede har blitt mye bedre, noe vi har øvet på en stund. Skal man oppsummere noe vi på øve mer på så er det (for de aldersbestemte) forsvar oppe når motstander har fanget en arm. Med bra påmelding fra klubben ble det også veldig sosialt for de aktive og vi gleder oss til neste stevne der både store og små kan delta: DAK-Cup i drammen.

Bilder fra stevnet:Møte på Esso´n før avreise.Soloppgang!Veiing før stevnet.Oppvarming.Oppvarming.Pepp-talk før stevnestart.Islam i kamp.Islam i kamp.Og seier til Islam!Kenneth i kamp.Kenneth i kamp.Og seier til Kenneth!Dani i kamp.Dani i kamp.Dani i kamp.Jørgen i kamp.Og seiersdans!Henning i kamp.Henning i kamp.Og seier til Henning!Jonas i kamp.Jonas i kamp.Og seier til Jonas!Jonas i kamp, men legg merke til den ivrige dommeren!Petter´n holder call på kamplistene.Når er det kamp? Når er det kamp? Når er det kaaaaamp?Til inspirasjon!Heiagjengen fra Lørenskog syntes godt i Grålumshallen!Fra premieutdeling for Knøtt/Nybegynner.Fra premieutdeling for Knøtt/Nybegynner.Gutta med premie!Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Og seier til Mahmed.Henrik i kamp.Henrik i kamp.Kim i kamp.Kim i kamp.Magnus klar til kamp.Magnus og Martin i kamp.Magnus og Martin i kamp.Oskar i kamp.Fra mattekanten: Heiagjeng.Fra mattekanten.Fra mattekanten.Matias i kamp.Matias i kamp.Matias i kamp.Moa i kamp.Moa i kamp.André i kamp.André i kamp.Moslim i kamp.Moslim i kamp.Moslim i kamp.Tor i kamp.Moslim og Tor i kamp.Moslim og Tor i kamp.Daniel i kamp.Daniel i kamp.Daniel gikk også en ekstrakamp i klassen under, der han stilte sporty opp.Dagens Lørenskog-gjeng. Flott innsats!

Dessverre har det gått litt fort for fotografene, og vi har ingen kampbilder fra Emi´s kamper, sorry Emi!
Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.