Referat Soft Touch Open 30. april 


Gøteborg, here we come!

Fredag 29. april kl 14.00 var det felles oppmøte og avreise fra Esso-stasjonen i Lørenskog med en spent klubb-gjeng. Lørenskog skulle prøve seg i Soft Touch Open Gøteborg - et av de største stevnene i Skandinavia. Omar, Magnus, Mahmed, Moslim, Sulim, Oskar, Martin, Daniel og André ble med lagledere Chris, Pettern og Mads for å vise muskler på matta og tempo i Liseberg.

Klikk på linken for å lese mer og se bilder

Soft Touch Open var i år med sine ca 850 påmeldte brytere et av de større stevnene i Skandinavia og byr på sterk konkurranse fra flere land. Styret bestemte tidligere i år at de som viste størst iver på matta og oppmøte på treningene skulle få denne utenlandsturen som gulrot og belønning. Med en størrelse på ca tre ganger vår egen Lørenskog Cup ble dette stevnet en fin team-buildings-tur der gutta kan bli bedre kjent med hverandre også utenfor trening.

Vi fylte tre biler og dro av sted med en glad gjeng. Etter en stopp for felles senlunch over grensa kom vi frem i Gøteborg sen ettermiddag. Vi booket inn på et av Gøteborgs bedre hoteller - Gothia Towers - som ligger et par skritt både fra stevnehallen og (like viktig?) Liseberg. Vi hadde rom høyt oppe i tårnet med utiskt over hele staden. Etter innsjekk var det skift og rett bort til stevnehallen for innveing. Etter dette bar det avsted til felles restaurantmiddag på pizzeria og så i seng på gutta. Og alle sovnet selvfølgelig med en gang uten å se film på rom-TVene først ;-)

Lørdag morgen: Tidlig opp og frokost i buffeten på sky-bar. Etter en bedre frokost var det felles marsj til stevnehallen og oppvarming. Det ble en travel dag både for aktive og lagledere, også ikke minst fordi stevnet er så stort at det i praktis arrangeres i to stevnehaller side om side. I Sverige er det litt annerledes aldersinndeling enn hva vi er vant med i Norge. De fleste av gutta deltok da i Pojker som er en samleklasse for 10-14 år i én hall, mens Moslim og Daniel deltok i Ungdom i nabohallen. Summa sumarum er vi godt fornøyd med innsatsen til gutta, det var tøff konkurranse, særlig også med tanke på at Pojker dekker over et aldersspenn på fire år. Men humøret i gjengen var bra hele veien tross seier eller tap og det ble en bra dag i hallen. Totalt sett er vi veldig fornøyd med innsatsen. Det ble en en del tap, noe som var forventet i en såpass hard konkurranse, men også fler viktige seiere for gutta! Les mer om de aktives innsats seinere i innlegget.

Under stevnet fikk vi forøverig også et hyggelig gjensyn med Jon - en tidligere medlem i klubben - som tok turen sammen med kjæresten ned til Gøteborg denne helgen for å møte klubben. De ble med gutta fra stevnedagen og resten av turen. Jon; du er alltid velkommen tilbake i klubben vet du!

Etter endt dag i hallen, og etter ca 53 sprøsmål om når vi egentlig skulle bort på Lisesberg, gikk turen innom hotellet for skift, dusj og 10 minutter på øyet. Etter dette var det så tid for mat på tross av fler enn ett forslag om droppe middagen til fordel for mer tid på Liseberg og sukkerspinn og popcorn som materstatning. Etter et styreveto på sistnevnte forslag samlet vi oss på samme restaurant som kvelden før, denne gang på langbord.

Ett stykk svelget middag og en kjapp gåtur, på grensa til småløping, etter, stod vi klare på Liseberg. Vi klarte mer eller mindre å holde gjengen samlet mesteparten av tiden dog det nødvendigvis ble noen grupperinger da ikke alle turte å kjøre alle attraksjonene (dere er brytere!!!), uten at det la en demper på stemningen. Det ble Lisebergbanen, radiobiler, Kanonen, Balder (jo, den slår Thundercoster glatt om noen fortsatt skulle være uenige i det), den nye AthmosFear (de har bygd om det gamle kjedlige utkikkståret til en storversjon av neddroppsattraksjonene - altså 150 m.o.h. via 4G og rett ned i 110 km/t - anbefales) og Spøkelseshuset på overtid. På tross av litt liten tid på tivoli rakk vi altså de viktigste morsomhetene.

Etter tivoli var det retur til hotellet der gutta litt mer fritt kunne besøke hverandre på rommene, se på TV etc før vi stod opp igjen for ny deilig frokostbuffet. Da ingen gikk videre til finalene søndag (Daniel var nær på å få kamper denne dagen også) gikk turen til svømmehallen og hoppetårnet som advart. Nå viste deg seg plutslig at det var 1. mai som også i Sverige er en fridag, noe vi i styret ikke helt hadde tenkt på. Stengt med andre ord. Men bades skulle det, så etter slitt svensk hjelp fikk vi sporet opp en annen svømmehall. Etter hektisk omorganisering av biler inkludert én taxi senere, stod vi klare i garderoben et sted utenfor bykjernen. Her gikk tiden fort og par timer senere var det tid for hjemreise. Denne inkluderte stopp på grensa og billig svensk godteri - som alltid.Vel fremme på Gothia Towers. Ja, vi oppfører oss i den marmorbelagte resepsjonen.Venter på rom.Middag fredag kveld.Middag fredag kveld.Middag fredag kveld.Utsikt over Gøteborg by fra hotellet.Avmars mot stevnehall lørdag morgen.Vi lager Lørenskoggjeng i stevnehallen.God stemning.Oppvarming før stevnestart er viktig.Spent på kampene Sulim og Oskar?Opp-ned-Mahmed.Fra stevnehallen for Pojker (4 matter).Fra stevnehallen for eldre klasser (5 matter).Mens Pettern og Mads var lagleder for "Pojkene" hadde Chris styringen over Moslim og Daniel.


Litt om guttas innsats

For å nevne først: Omar skulle også delta aktivt på stevnet, men vi fant ut en uke før avreise at den svenske regeltolkningen av aldersklasser er litt ulik den norske. Derfor ble Omar noen måneder for ung. Han hadde forut for stevnet gledet seg veldig og hatt veldig bra oppmøte på treningene, så det var helt naturlig å ta ham med på selve turen. André fikk også bli med fordi han viste stor interesse for dette stevnet etter Lørenskog Cup, men da han er såpass fersk i denne idretten lot vi han ikke stille i en konkurranse med såpass sterk motstand. Vi tok likevel med André som hjelpelagleder.

Mahmed møtte i sin første kamp en rutinert bryter som utnyttet Mahmeds press fremover; kryss og ut av matta. Mahmed prøver seg som alltid på nytt, men får hodefall tilbake og rett i fallpress. Kjempet her godt i mot lenge men måtte se seg slått.

I sin andre kamp ble det et fyrverkeri av en førsteomgang som snudde begge veier. Mahmed starter med hodefall, men får ikke kontroll nede, likevel ledelse 3-2. Går litt frem og tilbake oppe men motstander får inn par for-ruller i partere som ender med såpass godt tak som gjør det vanskelig å puste. Dommeren blåser. Mahmed er en fighter og velger å fortsett, men må dessverre gi seg pga. svimmelhet. God innsats og kampvilje, og matchen kunne likegodt gått Mahmeds vei.

Sulim starter sin første kamp godt med tre poeng oppe og fallsituasjon. Ble derimot dømt for holding av drakt noe vi ikke helt forstod. Synd, for her kunne kampen vært avgjort til Sulims fordel. 4 poengs ledelse, men så kommer et halvhjertet hodefallsforsøk og tap 4-4 første omgang etter siste-poeng-regelen. I andre omgang sitter mara til Sulim og rett i fallpress. Sulim kjemper lenge og vinner på fall.

I sin andre kamp får Sulim god teknisk motstand: Rett i grepet til motstanderen og fallkjemping. Sulim spiser tydeligvis mye seigmenn, for han er like myk som en hel pose tilsammen og vrir seg ut. Igjen er Sulim litt for åpen og går på et nytt fall der han ikke klarer å stå imot på fall.

Sulim får med en seier uansett re-kval-kamp. Denne gang mot en høy motstander. Sulim tar kommandoen og prøvde mara som dessverre gikk for sakte. Motstander tar over nede. Det ble etterhvert fall den andre gangen denne situasjonen oppstod. Synd, men flott innsats og angrepsvilje.

Oskar er forsatt fersk i stevnesammenheng. Bryting handler jo også om erfaring og dette vil komme på stevner fremover! Oskal blir nok litt passiv i starten av kampen og motstander kommer seg på rygg oppe som ender i rulle nede og fallsituasjon. Her må Oskar seg seg tapt.

I sin andre kamp våkner Oskar og gir bedre intensitet og mer fokus, i det hele tatt en bedre kamp! Han må likevel gi tapt for en godt trent teknisk motstander. Oskar kjemper ok mot fall nede og utfører bra bevegelighet i partereforsvar som vi har trent på den siste tiden. Han fikk også nesten inn et grep som satt oppe.

Magnus rakk ikke helt å vise hva han er god for i sin første kamp. Motstanderen fikk inn et godt hode-i-klemme feste og fikk Magnus rett i fallsituasjon. Magnus kjempet imot det han maktet, men måtte se seg tapt her.

Den andre kampen fikk Magnus en motstander som var enda tøffere enn i sin første kamp. Som sagt er den svenske pojke-klassen for 10-14 år og Magnus møtte her en motstander som tydlig var eldre og hadde tatt av seg noen kilo for å komme ned i vektklassene. Dette går selvfølglig begge veier for alle motstandere, denne gangen ikke til Magnus sin fordel. Motstander får hode-i-klemme-feste og gjør kast, fortsetter i et grep som blir tettere og tettere rundt halsen. Motstander slår kast igjen og da er grepet så hardt at det så og si er umulig komme ut av, Magnus kjempet dog tappert og lenge nede. Han er uansett blitt såpass rutinert at han vet når man er nødt til å gi seg, og slår selv i matta. En riktig avgjørelse! Godt kjempet, men i en klasse det var vanskelig å avansere i.

Martin får en god start i sin første kamp. Det er tydelig at begge motstanderene prøver hverandre ut. Martin får nesten inn et hodefall før han så blir åpen på siden (han stilte til kamp med et kutt i øret som gjorde vondt). Dette ender dessverre i falltap.

Martin slår tilbake med en kjempekamp i sin andre match for dagen. Han får inn et godt hodefall og kjemper for fallseier. Får uansett omgangsseier. Her viser Martin at han har fulgt med i timen. Han lar motstander få prøve seg inn i hodefall for deretter å kontre. Motsanderen lærer ikke av dette, så da gjør Martin det samme på nytt. Denne gang leder Martin med 6 omgangpoeng men får også bedre feste og fallseier!

I sin re-kval-kamp møter Martin en rutinert motstander som vet å plukke poeng på rygg og sikre halv-ruller. Martin klarer uansett å gå to fulle omganger men motstander vinner begge på poeng. Et bra stevne vi tror ga medsmak for Martin som ikke har størst stevneerfaring fra tidligere.


Her følger kamprapport fra Chris som var lagleder i den store hallen:

Daniel M. Kristiansen, Ungdom 69 kg
 
Daniel var nok spent på motstanden han skulle møte i sin klasse som ble en av de største vektene på hele stevnet med hele 43 innveide deltagere. Fra og være siste års G15 i Norge skulle han nå kjempe i Ungdomsklassen for første gang. Nervene var nok til stede, men jeg ble litt imponert over hvordan han taklet de gjennom dagen. I sin første kamp fikk han motstand fra Sverige, magesommerfuglene flydde rundt i magen og kampen gikk litt frem og tilbake.
Det endte med tap på poeng noe jeg synes Daniel skal være godt fornøyd med.

Kamp nummer to ble ropt opp og igjen ventet motstand fra Sverige.Her viste Daniel mye bra bryting, vant første runde, tapte andre og dro i land en fortjent seier i tredje runde. Veldig bra! Nå manglet det ikke på selvsikkerheten til Daniel, detta var lett match!

Det viste seg at Daniel igjen skulle møte en Svenske i kamp nummer tre, her gikk gutten ut og viste suveren bryting. Mye bra teknisk og taktisk bryting, med litt hjelp fra side linjen selvfølgelig, men igjen viste Daniel at han har vinnervilje. Andre seier for dagen var nå i boks og Daniel var videre etter innledende kamper. Noe vi er kjempe stolt av!

Kamp nummer 4 var nå kommet opp på listene og her ventet dansk motstand. Da kampen ble ropt opp var vi allerede på vei mot denne ledige matta. Daniel fikk øye på motstanderen og jeg tror han skjønte hvilken vei dette skulle gå. Han smilte litt lurt før han gikk ut og da dommeren blåste i gang kampen fikk Daniel gjennomgå et par luftige kast. Det endte med tap dog med et stort smil om munnen.

Daniel har virkelig vist at han kan bryte og at han faktisk har fått med seg mye fra treningene i den siste tiden. Nå er det bare å ta sommerferie og så er jeg sikker på at Daniel kommer til og vise oss masse god bryting i fremtiden.
 
Moslim Sålsajev, Ungdom 50 kg
 
Moslim har vel aldri hatt noen i sin egen vekt hjemme i Norge det siste året, så han var veldig spent på hva som skulle møte han her i Sverige. Hele 19 deltagere veide seg inn, noe som viser størrelsen på dette stevnet, samt hvor stort bryting er i vårt naboland!

Endelig skulle Moslim få møte folk i sin egen vekt! Han har i den siste tiden vist stor treningsvilje og har vært veldig motivert mot dette stevnet. På trening har han tatt til seg mye ny bryteteknikk og vært villig til og prøve seg frem. Dette er viktig for å bli sikrere i sin egen stil på stevner.

Kamp nummer én kom opp på listene og dansk motstand stod for tur. Moslim varmet opp og gjorde seg klar til å gå match. Dessverre gikk det ikke Moslim’s vei i dag. Han fikk to kamper der begge endte med tap på poeng over to omganger. Han lot med andre ord ikke motstanderne få legge han på fall og de måtte kjempe for poeng i alle omganger. Moslim viste bra takter men har en tendens til og bli litt ivrig samtidig som motstanderen var av bra kaliber. Men Moslim skal ha for innsatsen, den er altid på topp og jeg er sikker på at han kommer til og stå øverst på pallen i fremtiden.


Vi takker alle gutte for innsatsen!
Sulim i kamp.Sulim i kamp.Og seier til Sulim. Se i kamera daaa...Martin i kamp.Martin i kamp.Og Martin får en velfortjent seier.Magnus i kamp.Magnus i kamp.Mahmed i kamp.Mahmed i kamp.Daniel kjemper for poeng i partere.Oskar i kamp.Oskar i kamp.Seier=gladgutt.Det skal også sies at Daniel fikk flysertifikat i siste kamp.Moslim i kamp.Moslim i kamp.Samling mens vi venter på dagnes siste kamper for Lørenskog.Middag på langbord lørdag ettermiddag.Hotellutsikt mot Liseberg før i tar turen på tivoli.Som alle tivoli: Kø!Daniel, du har serr ikke lappen!Øvelseskjøring.Kanonen. Sulim og Omar spente eller redde.Kanonen.Og langs denne banen skytes vi ut.Etter kanonen. Martin, Oskar, Daniel og Magnus.Chris snart om bord Balder.I kø for AthmosFear.I kø #2.Fra bunn av AthmosFear.På vei hjem. Liseberg-port foran, hotellet vårt bak.Inngang hotell.Tilbake på hotell. Gutta nyter Strawberry Daquari i Skybar (ja, de er alkoholfrie) ;)Martin har skumle planer.Det ble også tid til bading, her representert ved tropisk øy. Fotoforbud i svømmehall, dumme svensker...The Crew! Jon som gjestet oss i midtre rekke t.v.

Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.