Refrat Lørenskog Cup 9. april 


Lørenskog Cup 2011 - god respons på klubbens største årlige arrangement!

9. april var det igjen duket for årets største arrangement for klubben vår, nemlig Lørenskog Cup, og vi i styret er godt fornøyd med stevnet. Arrangementet gikk på skinner og sportslig sett var det mye positivt å se i egne rekker!

Les om stevnet, om dugnadsarbeidet, hvordan våre aktive gjorde det på matta, og se mange bilder!

Forberedelsene til årets Lørenskog Cup startet allerede for flere måneder siden med bestilling av premier og booking av halltid, helsepersonell, etc. Forut for stevnedugnaden hadde vi også et informasjonsmøte for foresatte til de aktive. Her var det god deltagelse (selv om vi påpeker at vi ønsker at absolutt alle skal stille med en foresatt da det er pliktig oppmøte). Det har vokst bra i klubben i løpet av sesongen og dette så vi også forut for stevnet. Det er lenge siden vi har stilt nesten 20 aktive på deltagerlisten, og dugnadsgjengen var også godt i rute! Da er det gøy å drive klubb!

De siste par dagene før Lørenskog Cup fulgte vi i styret spent med på påmeldingene fra landets klubber. Nytt i år var at vi som første bryteklubb i Norge stilte med en online påmeldingsportal for stevnet. Dette gir større sikkerhet for deltagerklubbene og letter litt på vårt eget arbeid kvelden før stevnestart. Det er alltid "skummelt" med noe nytt, men systemet ble godt mottatt fra deltagerklubbene så vidt vi har erfart. Det var stille på påmeldingsfronten før stormen kom samme dag som fristen, slik det alltid er. Med glede registrerte vi 253 påmeldte brytere fra 21 deltagerklubber. Dette gjorde igjen Lørenskog Cup til ett av de større nasjonale stevnene i Norge, noe som viser at arrangementet er blitt et solid og veletablert brytestevne! Deltagerantallet økte litt fra i fjor og vi nærmer oss målet med 300 påmeldte brytere! Også en klubb fra Danmark og en fra Sverige gjestet i år stevnet. Vi fikk god tilbakemelding fra flere deltagerklubber, og de utenlandske ønsket å komme tilbake neste år med fler deltagere!

Lørenskog Cup satser også på de yngre klassene. Vårt mål er at arrangementet således skal bidra til rekruttering for bryteidretten i og med at Nybegynner og Knøtt for en stor plass i et stevne av nasjonalt format.Bilde fra opprigget. Frank, danser du?Tekniske forberedelser.Da begynner virkelig stevnet å ta form.I underkant av 300 kamper skal utkjempes på fire matter.Chris med de siste listeforberedelsene. Styret tok kvelden 02.30.God informasjon med prosjektorer og god lyd fra innleid PA-anlegg er viktig for effektiv avvikling.Natt til stevnedag stilte Frank som nattvakt. Mads sikret luftrommet med F/A-18.Stevnedag! Oppvarming blandt Lørenskogs brytere.Oppvarming blandt Lørenskogs brytere.Oppvarming blandt Lørenskogs brytere.Også alle foreldre hadde oppgaver under stevet.Publikum og aktive på plass på tribunen. Naboklubben fra Skedsmo i forgrunnen.Fra innveingen på Bryteloftet Frank som kontrollør.Alle benytter muligheten for oppvarming før stevnestart.Stor aktivitet i sekretæriatet før kampene blåses i gang.Lørenskogs aktive i Lørenskog-hjørnet.Og opp med henda!Og da er Lørenskog Cup 2011 i gang!


Knirkefri gjennomføring
Avviklingen av stevnet gikk uten noen større forsinkelser eller problemer. Småpausene på slutten av arrangementet måtte til for at de bryterne som tok seg til finalen skulle få sine påkrevde 15 minutters restitusjon mellom kampene. Det ble gjennomført i underkant av 300 kamper på 7 timer og finalene inkludert premieutdelingen var ferdige kl 17.

Både kantine- og fruktsalg gikk også bra. God innsats fra gjengen på kjøkkenet og fruktbaren gjorde at vi så og si fikk solgt det meste av varene. 20 liter vaffelrøre gikk fort unna, det samme med kakene. Så neste år trenger vi faktisk mer av dette!

Vi retter en stor takk til alle foresatte som var med på å arrangere stevne denne helgen. Det er mye arbeid som ligger bak, både under rigging fredag, samt avvikling og opprydding lørdag, og vi er helt avhengige av deres hjelp! Vi retter også en takk til Anett fra National Bryteklubb som hjalp til i sekretæriatet. Til de få av klubbens aktive som ikke stilte til dugnad gjentar vi at kravet om dugnadsinnsats gjelder alle og vi må hjelpe hverandre, da går også arbeidet raskere!

Under stevnet ble det hektisk for våre lagledere, ikke minst fordi en del av oss i styret må følge driften av arrangementet. Særlig i Nybegynner og Knøtteklassen falt det seg slik at mange av Lørenskogs brytere var i kamp samtidig. Godt å se at også da de eldre aktive trår til i laglederrollen. Som tidligere nevnt er vi godt fornøyd med innsatsen fra Lørenskogs brytere og under følger en matterapport fra Chris på hver enkelt. Vi beklager at vi ikke har bilder fra absolutt alle under kamp, som sagt ble det hektisk å både være lagleder og fotograf. Dere som ikke er kommet med på bildene kan sende et par bilder på klubbmailen så tar vi disse med!

Vi gratulerer også Kolbotn I.L som Beste Klubb og mottager av vinnersjekken på kr 5.000,-


Brage Sæther, Bryteskole/nybegynner 20kg:
Stevnets minste klasse stod for underholdning fra første fløytesignal. Brage syntes tydelig at dette var stort da gliset lyste i ansiktet da dommeren startet kampen. Se på meg fatter’n ”jeg bryter”, sto det i panna, mens motstanderen festet flyvende mare på Brage. Dommeren blåste av og Brage spratt like glad opp på beina igjen. Brage viser at han har fulgt med på treningene og gjør en kjempebra innsats. Han fikk 2 kamper som han fullført med stil og all ære til gutten med smilet, noe han for så vidt holdt gående gjennom hele dagen og spredte mye glede i gjengen.

Jonas R. Andersen, Bryteskole/nybegynner 26kg:
Dette var Jonas´ første stevne og nervene var således til stede. Men når gutten ble ropt opp til kamp skrudde han på ”bryteren”. Det var helt tydelig hvem som var sjef’n på matta. Jonas viste mot og er ikke redd for å prøve seg frem. Herlig og se slikt pågangsmot. Med noen få år til på baken er vi sikre på at denne gutten kommer til å sparke fra seg på brytematta. Gjennom stevnet ble det kun én kamp på Jonas men med litt triksing hos sekretariatet fikk vi satt opp en ekstra kamp mot klubbkameraten Rio.

Rio S. Berg, Bryteskole/nybegynner 28kg:
Som Jonas var det også Rio sitt første stevne, så litt sommerfugler i maven var det nok her også. Litt beskjedent gikk Rio ut til sin første kamp. Men etter at fløyta gikk kom kampinstinktet for fullt. Rio er en liten luring og har fått med seg det som har blitt vist på treningene. Kampen gikk litt frem og tilbake og endte med to fornøyde gutter etter full tid. Når stevne nærmet seg slutten for de nye, ble ekstrakampene ropt opp. Da var det klart for en intern kamp mellom Rio og Jonas. Som på trening viser guttene at det bor en lite bryter i dem begge. Kjempe bra grepsforsøk fra begge og klapp på skuldrene fra trenerne for flott innsats.

Markus Pedersen, Bryteskole/nybegynner 41kg:
Markus fikk tre tøffe kamper og gjorde en fin innsats. Han møtte to av sine klubbkamerater i hhv Oskar og Omar. Men Markus viste seg frem og gav gutta motstand, med tanke på at de har holdt på med bryting litt lenger enn han selv.
Stå på Markus, bitt tennene sammen så er vi sikre på at du tar dem i fremtiden!

Omar Chaudry, Bryteskole/nybegynner 41kg:
Omar har snart holdt på med bryting i et år og viser at han har lært en del. Denne gutten har alltid et spørsmål til en hver situasjon. Bare ved å se på Omar, så kommer det et spørsmål i full fart tilbake. En gutt som løfter humøret i gruppa til nye høyder.
Det ble tre kamper på Omar med bra innsats i samtlige.

Oskar Gjæringen, Bryteskole/nybegynner 41kg:
I tre kamper får Oskar til fine grepsforsøk og viser god teknikk. De siste månedene har Oskar vist fremgang på treningene og kunne vel fint deltatt i de aldersbestemte klassene, men valgte selv denne gang og delta i nybegynnerklassen. Neste sesong er det bare og komme seg opp i regulær klasse, da jeg vi sikre på at Oskar vil gjøre ting bra.

Even Skjæret, Bryteskole/nybegynner 45kg:
Even startet hos oss for litt over en måned siden, og har vist styrke. Han viste at konkurranseinstinktet var på plass og lot seg ikke bli dyttet på av motstanderne.
Even viste også at han likte litt ansvar og hjalp til med å passe litt på våre minste aktive. Under stevnet fikk Even tre kamper hvor han klarte å score mange poeng, stå på så kommer dette til og bli bra.

Matias Enger, Bryteskole/nybegynner 50kg:
Matias ble dratt med på treningen for bare noen uker siden av Even. I løpet av disse ukene har han plukket med seg mange ting om bryting. Han viste bra takter i alle sine tre kamper. Gir vi denne gutten enda noen uker eller til over sommeren tror vi vi får se bryter som blir vanskelig og hanskes med på brytematta.

Wilfred Falk, Bryteskole/nybegynner 50kg:
Wilfred startet hos oss på bryteskolen i år. Stille og rolig gutt med mye krutt i seg.
Tror nok han syntes dette var spennende og han fikk med seg tre kamper denne dagen.
Wilfred er flink til og prøve seg og fortjener ros for innsatsen. Stå på!

Mahmed Sålsajev, G12 33kg:
Mahmed har veldig mye bryting i seg og kan på en god dag slå hvem som helst i vekta si. I hans første kamp trengte han dog som vanlig en omgang for å våkne opp! Men en liten oppmuntring i pausen satte han på vinnersporet igjen. Mahmed største utfordring blir nok kondisjonen, noe kampbildet bar preg av. Mot slutten i tredje periode gikk han helt tom for krefter. Noe som endte med at det ble tap. I hans andre kamp startet han litt friskere men ble nok litt for ivrig og løp rett inn i et hodefall som resulterte i fallseier og tap for Mahmed. Litt mer aktivitet på treningene og bedre kondisjon så ser fremtiden bra ut for denne gutten, for teknikken har han!

Eirik Sæther, G12 37kg:
Eirik er nok blant verdens mest rolige og avslappede gutter. Alt går liksom greit, ja ja, gikk på et grep her og der. Men det er helt greit, han tar alt med et smil! Vi tror det bor en liten kriger i denne gutten som en dag kommer til å overraske oss alle. Eirik fikk to kamper. Begge kampene ente dessverre med tap men det tror jeg ikke Eirik tok så tungt. Eirik har utviklet teknikken sin gjennom tiden i klubben, så her er det bare å stå på!

Sulim Makmadiyev, G12 41kg:
Lørenskog BK’s svar på gummi. Smidig og sterk, flink teknisk og kan virkelig bryte bare han virkelig vil. Sulim var den som fikk flest kamper i dag. Fem kamper totalt og endte på 6. plass i vekta. Sulim hadde ikke helt formen med seg denne dagen, og havnet i mange situasjoner hvor dessverre motstanderen fikk overtak. Tror dessuten kreftene tok litt slutt etter tredje og fjerde kamp. Dette viser bare hvor tøff sporten vår er og at man må legge ned mye hard trening skal man hevde seg. Sulim skal ha mye ros for innsatsen i dag uansett resultatet. Vi er sikre på at klubben vil få mye å glede seg over i denne gutten i fremtiden.

Henrik Bergli, G12 41kg:
Dette ble Henrik sitt første stevne i aldersbestemte vektklasser. Tror det gjemte seg en litt nervøs gutt bak det vante smile han alltid har. Henrik fikk med seg to kamper i dag, der begge dessverre endte med tap, dog med mye god læring på kjøpet. I sin første kamp møtte han klubbkameraten Sulim. Som Henrik, og alle andre aktive i dag, tror vi alle fikk oppleve at bryting er ganske annerledes på stevne kontra trening. Ting går mye fortere i en konkurranse og det er noe vi alle må ta med oss tilbake på treningen.

Magnus Hellem, G12 45kg:
Lørenskog Cup pleier å være et stevne Magnus levere på, og som i fjor leverte han også i år. Pang start i første kamp og viser muskler fra start. Vinner på fall i første periode. Kamp nummer to viser Magnus igjen styrke og tar kommandoen gjennom hele kampen og vinner teknisk 6-0 i begge periodene. Kamp nummer tre kommer nervene litt frem, en gammel kjenning står i motsatt hjørne. Disse har møtt hverandre mange ganger og det har endt begge veier. Taktikken nå blir å holde seg rolig og fokusert på det han kan best. Magnus viser at han kan, og kampen blir jevn. Dessverre hadde ikke Magnus marginene på sin side i denne kampen og det endte med et litt surt tap. Så nå ble det å fokusere på dagens siste kamp. Her fikk Magnus seg en kraftig smell som endte opp med en fin blå klokke. Dermed ble det 3. plass på Magnus. Gratulerer!

Anders Fossheim, G15 53kg:
Godt og se Anders tilbake på matta igjen, sist stevne var Lørenskog Cup 2010.
Nytt i år for Anders var å bryte i G15, der motstanden er tøffere. I sin første kamp ble det en enkel seier da motstanderen ikke møtte opp, og det er jo alltid godt og starte et stevne med en seier uansett. Det ble tre påfølgende tøffe kamper til på Anders som dessverre endte med tap, men vi må ikke glemme at det er lenge siden Anders har konkurrert, samt at han akkurat har kommet i gang med treningene igjen. Vi er sikre på at Anders kommer sterkere tilbake!

Daniel M. Kristiansen, G15 66kg:
Daniel viste krefter i dag og sparket virkelig fra seg. I hans første kamp møtte han sterk motstand fra Danmark. Daniel viste gode taktiske valg og utførte flere gode grep. Han vant kampen på poeng over to omganger. Meget bra. Da den andre kampen ble blåst i gang virket det som om det nok en gang skulle gå Daniels vei, men ting stemte ikke helt, og det ble nå tap på poeng over to runder. Men i sin siste kamp for dagen viser han igjen bra bryting og vinner på fall i første periode. Videre kan man si at Daniel hadde litt uflaks da motstanderen som Daniel slår i første kamp faktisk går hele veien og vinner vekta med et lite poeng. Dette viser hvor viktig det er å stå på helt til slutt og faktisk gjerne helt til dommerne har blåst av et par ganger. Det lille poeng man kan tjene på det kan faktisk være avgjørende helt til slutt.

Tor Skjæret, G15 73kg:
Tor stilte her opp i aldersbestemte klasse da det viste seg og ikke å være noen i hans klasse i nybegynner. Meget tøft av Tor og vi vet han var veldig nervøs, men Tor gjennomførte veldig bra, noe vi er litt stolte over. Det kan Tor selv også være! Han fikk to kamper og det var nok kamp nummer to som var dagen store høydepunkt.
Her møtte Tor klubbkameraten André og dette ble en meget jevn kamp som vippet begge veier. André hadde overtaket i første periode men i andre periode viste Tor seg frem og vant på fallseier.

André Castellan, G15 73kg:
Som Tor, måtte også André opp i aldersbestemt klasse på sitt første stevne. Nervene meldte seg, men André taklet dette veldig bra. I sin første kamp fikk André utdelt flysertifikat; han gikk rett inn i et krysstak og fikk sin første flytur i karrieren. Men André viste bra takter og klarte faktisk og score poeng på en bryter som har holdt på i dette gamet i mange år kontra han selv. Dette var kjempe bra og det virket som om det ga André den lille dytten til å prøve og stå enda hardere i mot. Kamp nummer to gikk mot klubbkameraten Tor og ble en jevn kamp. Tror nok André følte han hadde kontroll men i bryting snur ting fort. Kjempe bra innsatts André, stå på videre.

Moslim Sålsajev, Ungdom 50kg:
Moslim har den siste tiden slitt med ribbensbrist og hatt en del smerter. Uansett stilte Moslim på stevne og gjorde faktisk en veldig god figur. Han viste mange bra bevegelser og grep. Mye av det satt faktisk veldig bra og kampene var jevne. Det endte med én seier og ett tap og andre plass ble således sikret. Nå er det hvile et par uker fremover før han skal ut og kjempe videre i Gøteborg, og da satser vi på at smertene er borte. Stå på videre!
Brage i kamp.Alltid to seiersherrer i Nybegynner/Knøtt.Omar med hode-i-klemme.…og der sittern!Even i aksjon.Henrik kjemper godt i forsvar nede.Sulim i mare-situasjon.Markus på vei til lagleder i pause.Stor aktivitet i kantina hele stevnedagen.Godt humør i kjøkkengjengen.Rio under pause med Daniel som lagleder.Jonas og Rio i kamp.Eirik i kamp.Eirik i forsvar nede.Matias foretar en rulle av motstanderen.Matias etter endt kamp.Wilfred klar til kamp.…og der sitter mara!Even til lagleder Chris for instruering i kamppausen.Gutta følger med når de selv ikke er i kamp. Magnus og Mahmed.Fra sekretæriatet. Herfra styres hele arrangementet.Jon Petter med hjelper fra National styrer kamputvalgene.Mads og Morten styrer når kampene går.Fra premieutdelingen for Nybegynner/Knøtt.Frank deler ut premier til stolte brytere.Mahmed til aksjon!Dette må kalles synkron-bryting!Oskar i kamp.Oskar tar tak.Oskar i angrep i partere.Magnus klar til kamp.…og belønnes med seier.Daniel i aksjon.Daniel i forsvar nede.Martin klar til innsats.Martin i kamp.Tor og André møtes til kamp.Tor og André i kamp.Tor og André i kamp.Dommerne gjorde en flott innsats under stevnet, her ved Naser, som også har vært trener hos oss!Klubbfoto etter endt stevne. Dessverre var noen av de yngste ikke til stedet her.Kolbotn I.L. med vinnersjekken pålydende kr 5.000,- for Beste Klubb.Magnus fikk også med seg et minne hjem!


Vi takker alle for en super dag!
Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.