Refrat Lørenskog Cup 10. april 


Lørenskog Cup 2010 - et vel gjennomført stevne!

10. april arrangerte vi igjen årets største happening for klubben vår - Lørenskog Cup. Vi er godt fornøyd med stevet, både arrangementmessig samt den sportslige innsatsen! Les om stevnet, om arbeidet før, bak og under, hvordan våres gutter og jenter gjorde det, og se mange bilder!

Vi fulgte spent med på påmeldingene fra landets klubber i uken forut for stevnet. Målet var selvsagt å matche det gode deltagerantallet fra i fjor - og det klarte vi, noe som viser at Lørenskog Cup er blitt et solid og veletablert stevne! Totalt deltok 17 klubber, hovedsaklig fra hele Østlandet. Med 220 aktive påmeldte ble Lørenskog Cup igjen et av de største stevnene som finner sted i Norge, noe vi er stolte av!

Lørenskog Cup er også en viktig brikke for rekruttering til bryteidretten i og med at vi satser stort på de yngre klassene. Faktisk var opp mot hunde deltagere i klassen Nybegynner og Knøtt, og det er moro for disse å få delta på et stevne med en nasjonal størrelse.

Effektiv gjennomføring
Vi gjennomførte en effektivt avvikling av stevnet uten noen større forsinkelser eller problemer. Riktignok hadde vi en liten forsinkelse i starten da det var en del klubber som var sene med å registrere endringer blant sine knøttebrytere. Vi tok raskt igjen denne forsinkelsen og gjennomførte ca 280 kamper på 6 timer og vi var ferdig innen estimert tid. God stemning i sekretæriatet ved stevneslutt med andre ord!

Vi retter en stor takk til alle foreldre og frivillige medhjelpere som var med på å arrangere stevne denne helgen. Det er mye arbeid som ligger bak, både under rigging fredag, samt avvikling og opprydding lørdag, og vi er helt avhengige av deres hjelp! Vi tillater oss her uansett også å påpeke at det var noen av klubbens aktive som ikke stilte med foresatte til dugnad denne helgen. Vi må se på hvordan vi unngår at dette skjer neste år - kravet om dugnadsinnsats gjelder alle og vi må hjelpe hverandre, da går også arbeidet raskere!

Les om hvordan det gikk med klubbens aktive lengere ned i innlegget!Bilder fra opprigget av stevet. Her legges lånte matter fra OBK på plass.Mattetrekk trekkes ut.Podiet krever også en del rigging....og pynting. Lørenskog Cup skal holde en høy visuel kvalitet.Kantineområde begynner også å ta form.Lerrettene for kampinformasjonen strekkes og tapes fast.Her begynner stevnet å ta form!Podiet er så godt som ferdig. Vi i styret var ferdig med det tekniske oppsettet ca kl 02.Siste forberedelser i sekretæriatet rett før stevnestart.

Våres utøvere
Lørenskog Bryteklubb stilte med tolv deltagere, derav seks i regulær klasse og seks i Nybegynner og Knøtt. Totalt sett er vi veldig fornøyd med gjengen, de viser at de har følgt med på treningene noe vi ser resultat av her i dag. Vi har nå en gjeng som virkelig har lyst til og slå fra seg på brytematta! Brytemessig har alle tatt mange riktig steg og løftet seg på alle plan, klubben har således fått et generelt løft som vi har ventet lenge på - vi har nå en bra gjeng å bygge videre på.

Noe vi dog må bli flinkere til er å holde oss samlet under stevner, det er ikke lett for lagleder å holde styr på de aktive når kampene kommer på rekke og rad! Neste år må vi i større grad etablere et "Lørenskog-hjørne" i hallen der aktive/foreldre holder til! Slik blir også foreldrene til utøverne bedre kjent med hverandre. Dette er lettere når vi gjester andre stevner da vi har bedre kapasitet på lagledersiden. Under vårt eget stevne er jo fler av oss opptatt i selve avviklingen av cuppen.

Aldersbestemte (regulære) klasser:

Magnus G12 41 kg, startet veldig bra med fallseier i første og poengseier i andre kamp. Som tidligere i år er kanskje Magnus´ største utfording utholdenheten. Bryteteknisk har Magnus tatt store steg i riktig retning og blitt veldig flink til å variere stilen grepsmessig samt tørre å prøve! I semifinalen møtte Magnus en han tidligere har kriget mye med og nervene tok kanskje litt overhånd da han tapte på poeng etter full tid.

Dermed var det bare å skape full fokus på bronsefinalen! Der viste Magnus seg fra sin beste side og litt til! Han gikk ut og viste hvem som var sjef og styrte kampen fra start til slutt med full kontroll. Han viste imponerende bryting samt at han også begynner og få bedre forståelse for taktikken i brytesporten. Magnus lot motstanderen gå først inn for så å lese hva motstanderen forsøkte for deretter kontre. Man så rett og slett at Magnus virkelig mener alvor med å hevde seg i bryting! 

Anders G12 45 kg, startet litt forsiktig i første kamp. Dommeren blåste i fløyta og Anders følte seg litt frem, plutselig smalt det og Anders klinte til med en nærmest perfekt dukking/styrting ned på livet! Anders kontrollerte fallsituasjonen og dermed var seieren i boks! I den andre kampen stoppet det litt opp for Anders. Motstanderen var hakke sterkere og utnyttet dette. Endte her med poengtap etter full tid!

Dermed var også Anders klar for bronsefinalen. Her gikk han ut med full styrke men gikk dessverre på et hodefall og ble lagt på fall! Likevell synes vi Anders viser gode takter, er flink grepsmessig samt at han selv har et offenstivt ønske med å gå inn å prøve og slå grep. Dette er vedlig bra med tanke på at Anders er rimlig fersk innen brytesporten. Men hans treningsinnstilling kan Anders komme langt!

Sulim G12 37 kg, gutten i røyken! Her er det ikke manko på vilje, i første kamp tenkte han kanskje at han skulle løpe over motstanderen. Dette endte dog med et susende hodefall mot seg som virkelig satt. Sulim kjempet og kom seg ut av fallsituasjonen men igjen tok iveren over og han løp rett inn i et krysstak som smalt rett i fall. Kamp nr. 2 var løpetaktikken lagt igjen og Sulim kjempet bra selv om det endte med tap på fall. Kamp nr. 3 startet bra, det virket som at Sulim hadde lært litt av å se andre bryte, poeng rullet begge veier og kampen var helt åpen. Endte med tap på poeng etter full tid men Sulim fikk her vist hva han er god for.

Sulim begynte i klubben for vel fem knappe måneder siden og har hatt en veldig bra utvikling. Han er treningsvillig og viser at han har talent. Her er det bare og stå på. Slo faktisk et nydelig krysstak i siste kampen som han fikk 5 poeng for!

Mahmed G12 33 kg gikk sitt første stevne i aldersbestemt klasse der overgangen kanskje var litt stor. Veldig mange jevne i denne vekta gjorde at alle kampene vippet alle mulig veier! Mahmed fikk to kamper hvor han brøt full tid men tapte dessverre på poeng. Han hadde mange fine grepsforsøk hvor noen ga gode poeng. Mahmed gjorde en kjempeinnsats og er en veldig positiv og treningsvillig kar på trening, og vil kunne komme langt på stevner fremover!

Moslim G15 42 kg, fikk fire kamper og endte på 6. plass i en ellers veldig sterk/stor vektklasse. Moslim vil veldig mye og prøver deretter, har mange bra grepsforsøk men mangler kanskje den siste lille trua på seg selv for og klare dem. Tapte første kamp på fall men kjempet godt fra seg. Kamp nr. 2 endte med poengtap etter full tid. Kamp nr. 3 startet bra, Moslim fikk inn en mare og ledet 3-0. Gikk så på et hodefall men klarte og kjempe seg ut. Fikk så et knallfeste rundt livet til motstanderen for så å slå et suverent krystak som endte med fallseier. Kamp nr. 4 startet igjen bra og Moslim ledet på poeng, men rotet seg så dessverre litt bort og endte på magen der han prøvde og vri seg rund på ryggen. Således gav han bort fallseier til motstanderen! Moslim gjorde uansett god innsats og viser for hvert stevne at det bor mye i ham! Treningsvillig er han også, så her har er det absolutt mye å bygge videre på.

Maria P15 62 kg, igjen blir jenta dytta opp fra vekta si. Maria møter her ei som egentlig veier 67 kg som blir litt for tøft for Maria. Men vi blir stadig imponert av henne som stiller opp! Syntes hun gjorde sitt aller beste selv om det endte med falltap. Maria hadde kun ei i sin (opprykkede) vekt. Maria har den siste tiden trent en del hos Kolbotn og viser at teknikken blir bedre og bedre. Hadde hun fått sjansen i sin egentlig vekt kunne hun nok ha sparket godt fra seg. Ellers en jenta suveren og ha med, er en morroklump som holder humøret oppe hos gutta. Hun hjalp også med å passe på de yngre samt og sitte som tidtaker.

Nybegynnere/Knøtt:

Erlend gikk i Nybegynner 45 kg og fikk to kamper. Han var ivrig på matta men bar preg av og være litt nervøs, dette er helt naturlig når en bryter i et stevne for første gang. Det gikk litt frem og tilbake men Erlend fikk bl.a. inn en flott mare. Han var godt fornøyd etter stevnet og synes det var kjempemorro selv med litt nerver!

Muni og Reshad gikk i Nybegynner 50 kg og fikk to kamper hver, den ene mot hverandre som faktisk var veldig jevn og begge fikk inn masse grep på hverandre. Muni og Reshad hadde hverandre i fallsituasjon som de begge kom seg ut av.Begge gutta vant overlegent i sin andre kamp, bar vel litt preg av at gutta var en del eldre enn sine motstandere. Begge hadde litt nerver før de gikk ut i kamp, og angret litt etterpå at de ikke hadde meldt seg opp i aldersbestemte klasser, noe de får mulighet til i neste stevne.

Mustafa gikk i Nybegynner 41 kg og fikk også to kamper. Etter sigende herjet han i begge sine kamper og klarte å slå et omvendt livtak som var veldig bra. Kampene ble nok litt preget at han hadde alderen på sin side.

Eirik gikk i Nybegynner 33 kg og brøyt tre kamper denne dagen. Eirik mestrer en rolig stil på matta, som om han har en plan for hvordan han vil bryte, og fikk således inn mange gode grep. Veldig god innsats!

Even gikk i Knøtt 45 kg, vi er litt usikre på hvor mange kamper han fikk, men han vant iallefall minst én av de. Even har utviklet en god evne til å være veldig fokusert når han er på et brytestevne og viser god pågangsmot på matta!

Totalt sett er vi veldig fornøyd med gjengen, de viser at de har følgt med på treningene noe vi ser resultat av her i dag. Føler vi nå har en gjeng som virkelig har lyst til å slå fra seg på brytematta.

Takk til Chris for rapport om de aktives innsats!

Høyt tempo i kantinegjengen
Vi ønsker også å takke kantine- og fruktgjengen som stod på både før og under stevnet! Overskuddet vi genererte går i sin helhet tilbake til klubbdriften neste sesong.

Under følger en rekke bilder fra stevnet. Vi har dessverre ikke nødvendigvis bilder av alle våres utøvere da vi ikke hadde så god tid til å ta fotos under avviklingen av stevnet. Les også artikkel om stevet i Romerikes Blad i mediearkivet.Fra innveiing før stevet.Publikum begynner å fylle benkene.Klubbene begynner å varme opp....og kampene er igang, her fra de yngre klassene.Utsikten fra sekretæriatet (etter litt kjapp photoshopping).Fra kjøkkenet. Toril stekte vafler 6 timer i strekk i år som i fjor.Frank og Chris følger opp våres aktive under stevnet.Eirik i kamp....og vi har to seiersherrer!Mostafa (i shorts) klar til kamp.Reshad (i shorts) i kamp.Sulim klar til kamp.Anders i kamp (zoomet inn fra podiet)....og Anders seirer!Erlend i parterekamp.Mouni i blå shorts.Moslim i kamp.Mahmed (sort shorts) i knestående angrep).Moslim fikk til et flott kryss i en av sine kamper.Magnus i kamp.Ikke helt enig med dommeren, Chris?Det var stor aktivitet på alle fire matter under hele stevnet.Bryting ER også en jenteidrett!Stor aktivitet i sekretæriatet. Særlig takk til Ove (fremst) som stiller opp for den tekniske avviklingen.Her et kast fra de litt eldre klassene.Sulim i partereangrep....og her får Sulim inn et kryss/krysstak.Her et eksempel på hvordan man skal utføre et løft m/ rulle i partere.Vi arrangerte rett i underkant av 300 kamper på under 6 timer!Fra sidedommerenes perspektiv.Fra sekretæriatet. Hei Petter´n!Mads var som vanlig speaker.Fra fruktutsalget. Lørenskog Cup skal ha en sunn profil med stor fruktbar samt store og gode baguetter i kantina. En del stevner har desverre bare rundstykker og vafler. Takk til fam. Hellem for frukt også i år!Fra premieutdeling.Henrik og Martin hjalp til med kamplister hele dagen.Fra premieutdeling.Vi gratulerer Moss A.K. som Beste Klubb og mottaker av premien på kr 5.000,-Magnus selv ble premiert med en flott 3.dje plass.Fra nedrigget. Oss siste i styret var ferdig med nedrigg/opprydd og tilbakelevering rundt kl 22.Matter legges tilbake på Bryteloftet.


Til alle som bidro til årets Lørenskog Cup: Takk for en flott innsats alle sammen!

Med vennlig hilsen Frank, Pettern, Chris og Mads.

Kommentarer

Legg til Kommentar
Comments are not available for this entry.